ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов’язав 24 канал надати "Свободі" час для спростування поширеної про неї інформації

21.07.2019, 13:41

24 канал в особі ПАТ “Телерадіокомпанія “Люкс” зобов’язаний невідкладно надати ВО “Свобода” 19 хв 33 секунди ефірного часу для спростування раніше поширеної телеканалом інформації про націоналістів.

Про це йдеться в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 19 липня, повідомляється на сайті ВО “Свобода”.

Предметом судового позову став сюжет “Чи існує угода між Тягнибоком і Медведчуком, ЦРУ”, у якому телеканал з посиланням на джерела повідомив, що нібито між Тягнибоком та Медведчуком існує угода. Так, журналісти каналу звернули увагу, що Тягнибок протягом передвиборчої кампанії часто з'являвся на каналах, які належать соратнику Медведчука - Тарасу Козаку.

ВО “Свобода” повідомляє, що зверталися до 24 каналу з вимогою надати час для спростування, однак телеканал “проігнорував вимогу”. Тому об’єднання звернулось до суду.

У підсумку, йдеться у повідомленні, апеляційний суд визнав протиправною бездіяльність ЗМІ щодо ненадання “Свободі” ефірного часу та скасував попередню постанову Голосіївського районного суду Києва, яка була ухвалена на користь каналу. Телерадікомпанію зобов’язали невідкладно надати час “Свободі” для реалізації права суб’єкта виборчого процесу.

Liked the article?
Help us be even more cool!