ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зняв арешт з вилученого СБУ телефону журналіста "НикВести"

02.09.2016, 12:55

Слідчий суддя Центрального районного суду Миколаєва Дмитро Тишко зняв арешт з мобільного телефону головного редактора видання “НикВести” Олега Деренюги, який раніше був вилучений співробітниками Управління СБУ в Миколаївській області. Про це йдеться в резолютивній частині постанови від 1 вересня 2016 року, повідомляє сайт видання.

Арешт на телефон було накладено 26 серпня на підставі клопотання слідчого УСБУ в Миколаївській області.

“Зобов'язати слідчого повернути вказане майно власнику - Деренюзі Олегу Анатолійовичу. Ухвала підлягає негайному виконанню слідчими, в провадженні яких перебуває кримінальне провадження. Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту проголошення”, - сказано в документі.

Як повідомляв ІМІ, 24 серпня Управління СБУ в Миколаївській області на декілька годин затримало головного редактора інтернет-видання “НикВести” Олега Деренюгу та допитувало його у справі про хибне мінування. Працівники УСБУ звинуватили Олега Деренюгу в хибному повідомленні про замінування Соборної площі Миколаєва, де у цей день проходили святкування з нагоди Дня Незалежності України. Журналіст стверджує, що його відпустили після того, як він віддав слідчим свій мобільний.

25 серпня Управління СБУ у Миколаївській області заявило, що перевіряє можливість несанкціонованого втручання невстановленими особами у маршрутизацію телекомунікаційного сигналу оператора зв’язку із використанням телефонного номера журналіста.

“Преступности.НЕТ” з посиланням на джерела у СБУ повідомило, що дзвінок з номера мобільного телефону Олега Деренюги зробив представник анонімного так званого “Комітету 210”, який раніше мінував будівлі в Миколаєві і погрожував вбивати грузинських делегатів бізнес-форуму “Миколаїв-Батумі”.

25 серпня головний редактор “НикВести” Олег Деренюга заявив, що своє затримання він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями.

Олег Деренюга є координатором Всеукраїнської руху проти політичної корупції “Під контролем”.

Liked the article?
Help us be even more cool!