ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд засудив до семи років в’язниці "заступницю міністра освіти" окупаційної адміністрації в Запорізькій області

Мешканку тимчасово окупованого Мелітополя (Запорізька область), яка обійняла посаду “заступниці міністра освіти і науки Запорізької області”, засудили до семи років позбавлення волі за колабораційну діяльність.

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Суд за підтримання публічного обвинувачення прокурорів обласної прокуратури визнав 39-річну жінку винною в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що восени 2022 року вона добровільно обійняла посаду в окупаційній російській адміністрації – першої заступниці так званого “міністра освіти і науки Запорізької області”.

“Працюючи на псевдопосаді, вона забезпечувала реалізацію незаконної державної політики окупантів у галузях освіти і науки, просувала ідеї “руского міра”,  здійснювала пропаганду з метою дискредитації дій української влади, а також виконувала інші функціональні обов’язки, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України”, – повідомила прокуратура.

Суд призначив їй покарання у вигляді семи років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної власності й вести освітню та виховну діяльність на строк 15 років з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!