ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив під вартою ексзаступника голови Держспецзв'язку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила чинним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику голови Держспецзв'язку Віктору Жорі.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Апеляційна палата ВАКС 25 грудня розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 27 листопада про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно колишнього заступника голови Держспецзв’язку.

“Особа підозрюється в заволодінні державними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення для створення системи захищених реєстрів даних, вчиненому в складі організованої групи (ч. 5 ст. 191 КК України). За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а ухвалу ВАКС – без змін”, – йдеться в повідомленні.

У ВАКС наголосили, що рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада 2023 року Кабінет Міністрів звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя та його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору. Їм та іншим співробітникам служби повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн державних грошей. Усього в справі шестеро підозрюваних.

Liked the article?
Help us be even more cool!