ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив на 60 діб під вартою підозрюваних в убивстві журналіста Сергієнка

26.09.2018, 11:47
Василь Сергієнко, фото - скріншот із сайту конкурсу

Соснівський районний суд Черкас задовольнив клопотання прокуратури про продовження на 60 діб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка, повідомляє Громадське радіо.

Сторона обвинувачення запросила 60 діб тримання під вартою. Адвокати підозрюваних просили пом’якшити запобіжний захід.

Після двогодинної наради судді задовольнили клопотання прокуратури про 60 діб арешту для Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка та Романа Недибалюка.

Адвокати підозрюваних висловили впевнення, що справу сфабриковано. “У клопотаннях відмовили повністю, ми подавали скарги на обвинувальний акт, також просили змінити міру запобіжного заходу на іншу, не пов’язану з “під вартою”. Дуже хочемо, щоб суд швидше розглянув справу, чим швидше він почне розглядати, підуть наступні етапи розгляду, і тоді громадськість побачить, що тут справа повністю сфальсифікована, немає ніяких доказів. І, коли справа розкриється, я не знаю, яке тоді буде положення у прокуратури”, - сказав адвокат Валерій Добраниця.

Засідання з обрання запобіжного заходу тривало два дні, дружина потерпілого впевнена, що запобіжний захід для підозрюваних допоможе слідству.

“Це було організаційне засідання, вчора воно почалося, дуже довго не було судді, якось воно затягувалося. Не встигли в робочий час закінчити засідання, і було перенесено другу частину на сьогодні. Не був змінений запобіжний захід, це добре, тому що для слідства і для людей я не бачу іншого вибору”, - зауважила Валентина Сергієнко.

Наступне судове засідання в цій справі заплановано на 5 жовтня о 10:00.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня Апеляційний суд Черкаської області продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чотирьом обвинуваченим у вбивстві черкаського журналіста та активіста Василя Сергієнка.

4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

Liked the article?
Help us be even more cool!