ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив Муравицького під домашнім арештом до 10 березня

11.01.2019, 10:33
Фото - zhitomir.info

10 січня Корольовський районний суд Житомира продовжив запобіжний захід обвинуваченому в державній зраді журналісту Василю Муравицькому у вигляді цілодобового домашнього арешту до 10 березня, повідомляє Укрінформ.

Адвокати Андрій Доманський та Руслан Берещенко повідомили, що розірвали з Муравицьким угоди про надання йому захисту. Отже, у підсудного залишилися лише одна захисниця Світлана Новицька, яка замінила на минулому засіданні адвоката Андрія Гожого.

Оскільки один із членів колегії суддів Валерій Аксьонов офіційно перебуває на лікарняному і прийшов на засідання лише для того, щоб обрати Муравицькому міру запобіжного заходу, то розгляд справи не відбувся.

Прокурор Вадим Левченко наполягав на взятті Муравицького під варту без права внесення застави замість домашнього арешту. Натомість його захисниця Новицька наполягала на тому, аби не застосовувати до підсудного жодного запобіжного заходу, адже він не має можливості отримати медичну допомогу та працювати, щоб утримувати сім’ю.

Адвокат звинувачує прокурора в затягуванні судового процесу, а він розцінює її заяви про рішення місцевих судів як тиск на суд.

Заслухавши клопотання обох сторін, суд продовжив Муравицькому цілодобовий домашній арешт на 60 діб, до 10 березня.

Наступне засідання заплановане на 25 лютого, а також визначені дві додаткові дати – 5 або 22 березня.

Як повідомляв ІМІ, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд замінив Муравицькому запобіжний захід на домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!