ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд задовольнив позов ТОВ "Ібіс" проти Громадського щодо сюжету про нагородну зброю

18.07.2018, 10:07

Шевченківський районний суд задовольнив позов ТОВ “Ібіс” проти ГО “Громадське телебачення”, Національної суспільної телерадіокомпанії України та журналіста програми “Слідство.Інфо” Володимира Сілякова, повідомляє Громадське.

Причиною позову став матеріал “Озброєна благодійність” восени 2017 року.

У ньому йдеться про передачу зброї ТОВ “Ібіс” державним органам України, яку згодом видавали у якості нагородної. Також у сюжеті йшлося про отримання державного замовлення “Ібісом” від Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії України за спрощеною процедурою.

На таких тендерах з 2014 року “Ібіс” отримав 300 мільйонів гривень.

Громадське буде оскаржувати рішення суду, зазначила адвокатка Людмила Панкратова.

“Ми в будь-якому випадку будемо оскаржувати рішення суду до апеляції, бо вважаємо, що все-таки ті висловлювання, які були допущені в сюжеті програми “Слідство.Інфо”, мають фактичну основу і журналіст мав право їх виголошувати», – зазначила вона.

Компанія “Ібіс” здійснює продаж мисливської та спортивної зброї, а також набоїв до них.

За 2014-2015 роки 113 пістолетів, виданих МВС для нагородження, надала саме ця компанія, ідеться у розслідуванні “Слідства.Інфо”.

У свідченнях кримінального провадження Генпрокуратури Ромас Грунскіс, комерційний директор фірми, пояснює, що зброя передавалася Міноборони, СБУ, Службі зовнішньої розвідки та МВС як допомога на безплатній основі.

На запит “Слідства.Інфо” в МВС відповіли, що “Центр обслуговування підрозділів МВС України” від ТОВ “Ібіс” з 2015-го по жовтень 2017 року отримав благодійну допомогу у вигляді спортивної нарізної вогнепальної зброї іноземного виробництва в кількості 276 одиниць на суму 3 375 167,54 гривень.

Водночас, за даними системи ProZorro, “Ібіс” та пов’язані з ним компанії за останні 4 роки отримали майже 200 мільйонів гривень на держзамовленнях від силових відомств.

Переважна кількість державних закупівель проходила за спрощеною процедурою – без конкурсу. Зокрема, переважно “Ібіс” та пов’язані з ним фірми продають набої для поліції.

Водночас комерційний директор “Ібіс” заявив, що компанія є чи не єдиним постачальником набоїв в Україні, а отже, така ситуація є природною.

Liked the article?
Help us be even more cool!