ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив Трампу блокувати користувачів у Twitter

24.05.2018, 10:38

Федеральний суд Нью-Йорка 23 травня визнав, що президент США Дональд Трамп, блокуючи окремих користувачів у соцмережі Твіттер і забороняючи їм тим самим доступ до своїх публікацій, порушує Конституцію. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на американський телеканал СNN.

“Ми дотримуємося думки, що акаунт @realDonaldTrump - це інтерактивний простір, де багато користувачів безпосередньо отримують доступ до повідомлень президента. І відповідно до доктрини, ухваленої Верховною судом, такий простір є “публічним форумом”, і блокування позивачів на підставі їхніх політичних поглядів є дискримінацією і порушує Першу поправку (що захищає свободу слова і самовираження - ред.)” - повідомила суддя Наомі Рейс Бучвалд.

Представник департаменту юстиції США, який відстоював право Трампа на вибір аудиторії для власних майданчиків у соцмережах, заявив, що відомство не погоджується з рішенням суду і “готується до наступних кроків”.

У березні 2018 року кілька користувачів Твіттера, яким був закритий доступ до сторінки нинішнього президента США у зв'язку з політичною полемікою, подали позов до суду проти Трампа і представників його адміністрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!