ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив випуск газети «Київська правда»

07.08.2012, 06:10
1 серпня 2012 рішенням Господарського суду редакції газети «Київська правда» заборонили випуск видання. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердила юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська.
 
«Рішення ухвалювали за відсутності редакції. Про саме рішення редакції стало відомо випадково з реєстру судових рішень, - каже Тетяна. - Рішення за позовом Київської облдержадміністрації і облради. На моїй пам'яті - це перший такий випадок в Україні. Газета комунальна, має трьох співзасновників: облдержадміністрація, облрада, трудовий колектив. Редактор Вадим Долганов торік опублікував матеріали про скандал навколо відкриття перинатального центру, коли центр відкрили, а потім все обладнання повернули до районних і обласної лікарні. Після цього редакцію припинили фінансувати з бюджету, а тепер заборонили випуск. Ми готуємо заяву НСЖУ та апеляцію».
 
Керівник прес-служби КМДА Ярослав Мазуркевич у коментарі «Телекритиці» зауважив, що дійсно таке рішення суду існує, але воно поки ще не вступило в силу. З згідно з ним, не тільки заборонено випуск газети, а й забрано нагороди «Київської правди» у підприємства, яке хотіло стати її правонаступником видання. За його словами, «Київська правда» на сьогодні вже перереєстрована.
 
Нагадаємо, обласна газета «Київська правда» звернулася до суду з позовом про розірвання тристоронньої установчої угоди, яка була укладена 2003 року і в якій було зазначено, що у фінансуванні видання беруть участь київські облрада і облдержадміністрація (ОДА). Київська ОДА подала зустрічний позов, яким хоче захистити свої права і внести зміни в установчий договір.

У травні Київська обласна влада запустила нову комунальну газету «Час Київщини», який створила всі умови для роботи. І вивела колектив газети «Київська правда» із співзасновників видання. Таке рішення було ухвалене на сесії облради наприкінці травня.
Liked the article?
Help us be even more cool!