ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив "Лтаві" транслювати відеоролик кандидата-однофамільця міністра аграрної політики

14.07.2016, 15:55

Октябрський районний суд міста Полтави заборонив обласній державній телерадіокомпанії “Лтава”, а також приватним, громадським та іншим телерадіоорганізаціям транслювати в ефірі агітаційний відеоролик кандидата в народні депутати Олександра Кутового, який ототожнюється з іменем міністра аграрної політики України Тараса Кутового. Таке рішення суд ухвалив 8 липня за позовом міністра аграрної політики, повідомляється на сайті громадянської мережі Опора.

Також суд заборонив кандидату в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №151 (Полтавщина) Олександру Кутовому розповсюджувати передвиборну агітацію, яка ототожнюється з іменем позивача. Згідно з позовом, Олександр Кутовий розповсюджував агітаційні матеріали (відеоролик та листівки), використовуючи символіку ідентичну тій, що використовувалась Тарасом Кутовим під час власних виборчих кампаній.

Відео демонстрували на каналі телерадіокомпанії “Лтава” (філія Національної телекомпанії України). Зокрема, відеоролик Кутового був використаний під час політичної агітації на ОДТРК “Лтава” 5 липня в період з 21:00 до 21:30. На думку Тараса Кутового, цей відеоролик дезорієнтує виборців та шкодить його діловій репутації. Крім цього, в агітаційних листівках Кутовий зазначав лише власне прізвище, що може вводити виборців в оману.

Також суд заборонив розміщення будь-яких агітаційних матеріалів, які можуть пов’язувати вказаного кандидата з Тарасом Кутовим.

Тарас Кутовий в 2012 та 2014 роках обирався народним депутатом України у виборчому окрузі №151. У квітні 2016 року Тараса Кутового призначили міністром аграрної політики України, через що в окрузі відбудуться проміжні вибори народного депутата.

Liked the article?
Help us be even more cool!