ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд укотре відклав розгляд клопотання ГПУ про доступ до телефону Бердинських

07.05.2019, 12:53
Фото - twitter.com/Moskvychova

6 травня Печерський районний суд Києва мав розглянути клопотання Генеральної прокуратури України про доступ до телефонних даних журналістки видання “Новое время” Христини Бердинських, але судове засідання не відбулося нібито через відсутність вільних залів для його проведення. Про це повідомила Христина Бердинських на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

Наступне засідання суд призначив на 9:00 30 травня.

За словами журналістки, засідання мало відбутися 6 травня о 15:00 у Печерському райсуді.

“Ми з адвокатами приїхали о 14:40, і слідчий ГПУ теж. Помічниця судді запитала, хто є. Всі були на місці. Ми годину простояли в коридорі в очікуванні засідання”, – розповіла Бердинських.

Вона додала, що на судове засідання також планували потрапити представники ОБСЄ та іноземних посольств.

“Вийшла помічниця судді і сказала, що наше засідання не відбудеться, оскільки сьогодні немає вільних залів для проведення засідання. Хоча суд працює до 18:00 і є ще три години часу. Наступні засідання призначили на 30 травня 9:00”, – зазначила журналістка.

Крім того, вона сказала, що раніше суддя переносив засідання через те, що “хворів, був завантажений іншими справами, йшов у відпустку на два дні”.

Як повідомляв ІМІ, 6 травня в Печерському районному суді міста Києва мав відбутися розгляд клопотання ГПУ про доступ до телефонних даних журналістки “Нового времени” Христини Бердинських.

27 серпня 2018 року Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

5 вересня 2018 року журналістка “Нового времени” Христина Бердинських повідомила, що суд надав Генеральній прокуратурі України доступ до інформації і з її телефону.

26 вересня 2018 року Апеляційний суд Києва скерував на повторний розгляд у суд першої інстанції клопотання Генеральної прокуратури про доступ до даних із телефону журналістки видання “Новое время” Христини Бердинських.

12 листопада 2018 року Печерський районний суд Києва оголосив до 20 грудня перерву в розгляді клопотання слідчого Генпрокуратури про доступ до широкого масиву даних з телефону журналістки Христини Бердинських.

20 грудня 2018 року Печерський районний суд Києва знов відклав на невизначений термін розгляд клопотання Генеральної прокуратури України. Згодом засідання призначили на 14 лютого 2019 року, але і його було перенесено на невизначений термін.

Liked the article?
Help us be even more cool!