ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав протиправним ненадання Міноборони копій документів і зобов'язав це зробити

11.05.2012, 00:59
8 травня 2012 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним ненадання Міністерством оборони неповної інформації Інституту Медіа Права (ІМП) і зобов’язав його надати копії усіх наявних свідоцтв про державну реєстрацію баз персональних даних. Про це повідомляється на сайті ІМП.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Інститут Медіа Права звернувся до Міноборони із запитом про те, чи були зареєстровані бази персональних даних, якими воно володіє, і попросив надати копії відповідних свідоцтв.

У відповідь міністерство надіслало короткий перелік зареєстрованих баз персональних даних, і підтвердило, що отримало свідоцтва, однак копій цих документів не надало. Запитувачам порадили звернутися за ними до Державної служби з питань захисту персональних даних.

Як зазначають у ІМП, така відмова надати копії документів суперечить Закону «Про доступ до публічної інформації». Свідоцтва про реєстрацію баз персональних даних – це документи, що містять відкриту публічну інформацію і знаходяться у міністерства. Орган влади повинен надавати таку інформацію за запитом. Водночас «відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел… вважається неправомірною відмовою в наданні інформації» згідно з ч. 2 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Тому Інститут Медіа Права подав позов до суду на Міноборони.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!