ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив під варту з альтернативою застави ексзаступника голови Держспецзв’язку

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відправив колишнього заступника голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Віктора Жора під варту з правом на заставу в 10 млн гривень та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Колишнього посадовця разом з іншими особами підозрюють у заволодінні державними коштами в сумі понад 62 млн гривень.

23 листопада Вищий антикорупційний суд відправив під варту з правом на заставу у 25 мільйонів гривень ексголову Державної служби спеціального зв’язку Юрія Щиголя.

Як повідомляв ІМІ, Кабінет Міністрів України звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя та його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору.

Їм та іншим співробітникам служби повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн державних грошей. Усього в справі шестеро підозрюваних.

За даними слідства, у 2021 році Держспецзв’язку закупило засоби інформатизації для створення системи захищених реєстрів даних. Переможцем закупівлі стала компанія, підконтрольна організатору злочинної організації, яка постачила програмне забезпечення ДП "Українські спеціальні системи", що належить до сфери Держспецзв’язку, за завищеною вартістю.

За умовами договорів на постачання відповідного програмного забезпечення та послуг державне товариство перерахувало у 2021–2022 роках понад 285 млн грн. Проте реальна вартість програмного забезпечення, яке компанія придбала в іноземного виробника, становила 223 млн грн.

Різницю цих коштів, а саме понад 62 млн грн, учасники злочинної схеми вивели на рахунки підконтрольних компаній за кордоном, щоб легалізувати та розподілити між собою.

Після оголошення підозри голові Держспецзв’язку та його заступнику в компанії заявили, що надали всю необхідну інформацію правоохоронним органам та готові надавати цю інформацію і надалі.

Нині обов’язки голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України тимчасово виконує Дмитро Маковський.

Liked the article?
Help us be even more cool!