ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив митрополита УПЦ МП із Запоріжжя під нічний домашній арешт

Голова Запорізької та Мелітопольської єпархії УПЦ МП Лука. Фото – видання “Ґрати”

Солом’янський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт на два місяці голову Запорізької та Мелітопольської єпархії УПЦ МП Луку (Андрія Коваленка). Священник має перебувати вдома з 22:00 до 6:00, повідомляє видання “Ґрати”. 

Прокурор просив відправити священника під цілодобовий домашній арешт. На суді представник обвинувачення повідомив, що, згідно з експертизою, священник розпалював ворожнечу у 2022 році в пості на своєму телеграм-каналі “Лекарь.zp”. Що це за пост, прокурор не уточнив.

Сам Лука не визнав провини й просив залишити його на волі. Він стверджував, що займає проукраїнську позицію, а його ізоляція від пастви створить зайве напруження в прифронтовому регіоні.

Як повідомляв ІМІ, 1 травня Служба безпека України оголосила митрополиту Луці підозру в розпалюванні релігійної ворожнечі. За матеріалами слідства, він публічно висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій у розмовах з вірянами та під час церковних літургій.

9 серпня 2023 року митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука оприлюднив на каналі Запорізької єпархії УПЦ МП відеозвернення, в якому заявив, що його викликали на допит у поліцію.

11 грудня 2022 року Рада національної безпеки та оборони запровадила персональні санкції проти семи ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. Серед інших до санкційного списку потрапив митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко).

Liked the article?
Help us be even more cool!