ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовив Владиславу Мангеру в позові до журналіста

06.01.2021, 10:30
Фото – inyoutube.net
Фото – inyoutube.net

Херсонський міський суд відмовив Владиславові Мангеру в позові до херсонського інтернет-видання “Мост” та його редактора Сергія Нікітенка про захист честі, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації.

Про це йдеться в рішенні суду від 28 грудня 2020 року. 

У березні 2020 року адвокати на той час голови Херсонської облради Владислава Мангера Андрій Мурашкін та Дмитро Ільченко звернулися до суду з позовом проти Сергія Нікітенка, обґрунтовуючи вимоги тим, що на сайті “Моста” була опублікована стаття, у якій згадується ім'я позивача. Йдеться про публікацію від 3 березня 2020 року “Адвокат Левіна подав апеляцію на рішення про екстрадицію”. 

Адвокати в позові вказали, що твердження “Адвокат, найнятий Мангером для Левіна” та “Херсонський адвокат Ігор Мокін, якого Мангер найняв для Олексія Левіна (Москала) у п'ятницю, подав апеляцію в Болгарії” є недостовірними й такими, що ганьблять честь, гідність та ділову репутацію Владислава Мангера.

“У статті жодним чином не обґрунтовано такі відомості, а також відсутні посилання на будь-які докази”, – вказали адвокати.

“Це дивні твердження, адже в замітці чітко написано, що інформацію про те, що адвокатів Левіну найняв Мангер, нам надали наші власні джерела в правоохоронних органах, які ми, звісно, розкривати не будемо. В принципі, потім ці повідомлення джерел підтвердилися, і ми з відкритих джерел та зі свідчень у судах отримали докази щільної співпраці адвокатів майже всіх обвинувачених у справі про вбивство Каті Гандзюк”, – прокоментував Сергій Нікітенко.

Суд, розглянувши матеріали справи, дійшов висновку, що відповідач у своїй статті надав власну оцінку, яка сформувалась у нього на основі загальновідомого факту стосунків між Владиславом Мангером та Олексієм Левіним (Москаленком), тобто висловив суб’єктивні оціночні судження з приводу дій позивача, використавши словосполучення “найм адвоката”, яке через вимоги закону не підлягає спростуванню та доведенню його правдивості.

Окрім цього, суд дійшов висновку, що поширена Сергієм Нікітенком інформація стосовно Владислава Мангера є суспільно значущою, тобто вона була предметом громадського інтересу на час поширення, оскільки стосувалася розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом заподіяння тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які призвели до її смерті, тому висловлювання щодо “найму адвоката” з боку одного з “фігурантів справи” для іншого не містить фактичних даних, а є оціночним судженням щодо цих подій та явищ.

В адвокатів Мангера є можливість подати апеляцію протягом 30 днів із дня складення повного тексту рішення суду.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2017 року голова Херсонської облради Валадислав Мангер подав до суду на автора телепрограми “Есть предел” Сергія Нікітенка. Він вимагав спростувати інформацію, поширену у випуску програми під назвою “Кто вы, мистер Мангер?”. Фільм був присвячений біографії й, зокрема, політичній кар’єрі голови облради.

Херсонський міський суд визнав факти, викладені у фільмі, такими, що не відповідають дійсності, але влітку 2018 року Верховний Суд скасував це рішення і визнав, що херсонський суддя Дмитро Гаврилов неправильно застосував норми законодавства.

18 червня 2018 року в Херсоні двоє невідомих побили журналіста, керівника “Моста” Сергія Нікітенка. Нікітенко пов’язує інцидент виключно зі своєю професійною діяльністю. У лютому 2019 року юрист Масі Найєм заявив, що Мангер може бути причетним до цього нападу.

Liked the article?
Help us be even more cool!