ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовив депутату Житомирської міськради у відкритті провадження щодо ICTV

11.01.2022, 11:31
Фото – Facebook-сторінка Сергія Пидюри
Фото – Facebook-сторінка Сергія Пидюри

Корольовський районний суд Житомира відмовив депутату Житомирської міської ради Сергію Пидюрі у відкритті провадження за його позовом до телеканалу ICTV та місцевої фірми про захист честі, гідності, ділової репутації та компенсації моральної шкоди.

Таке рішення суд ухвалив 29 грудня 2021 року, повідомляє інтернет-видання Житомир.info.

Причиною позову став новинний сюжет про будівельні війни в Житомирі, який вийшов ефір у програмі “Факти” 26 листопада 2021 року.

У позовній заяві депутат вимагав визнати недостовірною і такою, що не відповідає дійсності, принижує честь, гідність та ганьбить його ділову репутацію, інформацію, поширену в телевізійній програмі “Факти” в такій частині:

  • “Інформацію, подану у відеосюжеті з 12 хв. 16 сек. по 12 хв. 38 сек., ведуча програми ОСОБА_2: “Місцевий підприємець та за сумісництвом депутат міської ради блокує роботу одного з найбільших торговельних центрів Житомира. Почалося ще рік тому, коли бізнесмен без будь-яких документів почав будівництво свого ТЦ впритул до вже існуючого. Лише втручання правоохоронців зупинило роботи, але помста не забарилася”.  
  • Інформацію, подану у відеосюжеті з 13 хв. 41 сек. по 14 хв. 08 сек., голос за кадром (автор ОСОБА_3): “Факти говорять самі за себе. Директор заводу товариш бізнесмена та депутата міськради Житомира Сергія Пидюри. Саме його фірма “ФОРУМ” рік тому розпочала будівництво свого ТРЦ в притул до території вже зведеного торговельного центру, практично на тротуарі, при цьому не маючи на це жодного дозвільного документа. Тоді керівництво ТЦ “ОЛДІ” звернулось до правоохоронців і роботи заморозили. Та радіти було зарано. Після цього почалися проблеми з каналізацією”. 
  • Інформацію, подану у відеосюжеті з 14 хв. 17 сек. по 14 хв. 23 сек., голос за кадром (автор ОСОБА_3): “Плюс через бездумну помсту під загрозою закриття один із найбільших в регіоні центрів вакцинації, який розміщено в ТЦ”.

Також Пидюра вимагав зобов’язати ТОВ “Міжнародна комерційна телерадіокомпанія” (ICTV) та ТОВ “Олді-Житомир” спростувати вищезазначену інформацію і стягнути моральну шкоду в сумі 200 тис. грн.

Але суд ухвалою від 29 грудня 2021 року відмовив у відкритті провадження, оскільки позов про захист честі, гідності та ділової репутації Сергія Пидюри пов'язаний з його діяльністю як фізичної особи – підприємця, тож справу має розглядати господарський суд.

Liked the article?
Help us be even more cool!