ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовив журналісту в позові до ВО «Свобода»

18.12.2013, 11:40

Дарницький районний суд м. Києва відмовив журналісту Юрію Шеляженку в задоволенні його позову до ВО «Свобода» про спростування та вилучення недостовірної інформації. Про це Шеляженко повідомив ZAXID.NET.

Журналіст позивався з партією через те, що в листопаді Олег Тягнибок написав, що він займається «люстрацією» і «судилищем» над Іриною Фаріон і що пошук даних про її членство в КПРС був спланований разом з Віктором Януковичем.

«Судове засідання відбулося, від «Свободи» ніхто не з’явився. Їх немає за юридичною адресою, тобто листа вони не отримали. В принципі, серед українських партій досить часто буває, коли юридична адреса не відповідає дійсності. Суд вирішив провести заочний розгляд справи, і відмовив мені у задоволенні позову. Мотиваційну частину не оголошували. Чому суд прийняв таке рішення, стане відомо тільки через три дні, можливо – аж в понеділок», – розповів Шеляженко.

Журналіст також сказав, що, радше за все, подаватиме на це судове рішення апеляцію. Якщо виявиться, що суд оцінив наведені в позові факти як припущення чи оціночні судження, то в новому позові Юрій Шеляженко проситиме відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 1 грн.

Нагадаємо, 21 листопада головний редактор газети «Правдошукач» Юрій Шеляженко подав до суду на ВО «Свобода», вимагаючи спростувати інформацію з тексту Олега Тягнибока «Тепер вибіркова «люстрація»?», і вилучити цей текст з партійного сайту і сайту «Українська правда».

Раніше Юрій Шеляженко звернувся до Державного архіву Львівської області за документами щодо членства Ірини Фаріон в КПРС. Отримавши відмову, журналіст звернувся до суду, який виніс рішення на його користь і зобов'язав Державний архів Львівської області надати йому запитувані документи.

З документів архіву випливає, що Ірина Фаріон справді була членом КПРС. Після низки заперечень депутат від ВО «Свобода» сама визнала це в радіоефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!