ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд вдруге став на бік кременчуцької журналістки

15.05.2012, 01:10
14 травня Апеляційний суд Полтавської області підтвердив законність рішення Автозаводського райсуду Кременчука від 16 березня 2012 року щодо відмови директору гімназії №5 Ілоні Бобер у її претензіях до журналістки газети «Програма Плюс» Юлії Билини, повідомляє інтернет-видання “Репортер”.

Колегія цивільної палати судових справ Апеляційного суду Полтавської області розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу на рішення Автозаводського районного суду міста Кременчука за позовом Ілони Бобер до журналістки Юлії Билини і винесла ухвалу “...апеляційну скаргу Бобер І.М. на рішення Автозаводського райсуду міста Кременчука від 16 березня 2012 року залишити без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена протягом 20 днів безпосередньо до суду касаційної інстанції».

Журналістка Юлія Билина вважає, що перемогла свобода слова. Адже рішення Автозаводського суду, зауважила журналістка, прийняте суддею Оленою Предоляк, ґрунтувалося не лише на українському, а й на міжнародному законодавстві і врахувало право кожного громадянина на власний розсуд оцінювати вчинки сильних світу цього.

Сама позивач Ілона Бобер, як і під час розгляду справи Автозаводським райсудом, на слухання справи не з'являлася. Її інтереси представляли двоє дівчат-юристів, обидві вони відрекомендувалися тимчасово непрацюючими, повідомляє видання.

Інтереси Юлії Билиної в суді представляла медіа-адвокат Марія Журавель.

Нагадаємо, у січні 2012 року до суду звернулася директор гімназії №5 у м. Кременчуці Ілона Бобер з позовною заявою, у якій просила суд визнати недостовірною та такою, що не відповідає дійсності, інформація щодо неї, поширена Юлією Билиною у інформаційно-рекламному тижневику «Програма Плюс» № 43 (820) від 28.10.2011 року на сторінці № 6, стаття «Гімназія № 5. Для обраних чи для всіх? «Відстрілювати буду по одному класних керівників», а також просила суд зобов'язати спростувати інформацію та розмістити спростування.

Зазначена стаття, на думку Бобер, містить недостовірну, неправдиву, негативну інформацію та є такою, що принижує її честь, гідність та ділову репутацію, як фізичної особи та керівника - директора гімназії № 5 у м. Кременчуці.
Зокрема, директор просила спростувати такі висловлювання в статті: «..директор дозволяє собі зверхнє ставлення і може навіть образити дитину»; «а на День учителя педагоги гімназії були «покарані», бо не схотіли йти до ресторану, який обрала директорка»; «педагогічний колектив живе у страху перед директором, боячись висловити будь-яку думку, яка відрізняється від думки директора, боячись відмовити їй у чомусь, боячись захистити своїх учнів від її неприкритого хамства...» та інше.

16 березня Автозаводський райсуд Кременчука відмовив Ілоні Бобер у задоволенні її вимог зобов’язати журналістку та газету спростувати поширену нібито недостовірну інформацію.

Директор гімназії Ілона Бобер подала апеляцію на це рішення суду, оскільки вважала його несправедливим.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!