ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Німеччині вирішив на користь Facebook суперечку щодо заборони збору даних

27.08.2019, 15:13
Фото – ukrinform

Вищий земельний суд у Дюссельдорфі призупинив дію рішення Федерального відомства з картелів щодо Facebook про заборону на збір даних користувачів. Таке рішення суд ухвалив 26 серпня, повідомляє DW.

Раніше Facebook подала скаргу до Вищого земельного суду. Зі свого боку Вищий земельний суд засумнівався в доводах, наведених Федеральним відомством з картелів.

Зокрема, у рішенні суду йдеться, що збір даних користувачів “не завдає конкуренції істотного збитку”, про який згадував регулятор. Навіть якщо оброблення інформації користувачів порушує положення про захист даних, це не створює порушення законодавства про конкуренцію, зазначають у земельному суді.

Таким чином, соцмережа не зобов'язана виконувати розпорядження антимонопольного відомства на час розгляду апеляції.

Зі свого боку німецький регулятор після вердикту суду в Дюссельдорфі заявив, що має намір звернутися у Федеральну судову палату Німеччини. Низка ключових правових питань у цій справі вимагає роз'яснень, підкреслив очільник відомства Андреас Мундт.

У лютому Федеральне відомство з картелів запровадило щодо Facebook низку обмежень стосовно оброблення зібраних даних. У відомстві визнали, що соцмережа домінує на ринку Німеччини і зловживає цим для збору й аналізу даних користувачів без їхньої згоди.

Зокрема, йшлося в рішенні регулятора, сервіси WhatsApp і Instagram, а також вебсайти та додатки інших операторів, до яких соцмережа може отримати доступ через інтерфейс, надалі можуть збирати дані для Facebook. Однак в антимонопольному відомстві зазначили, що отримані дані можуть бути зведені воєдино з акаунтами користувачів Facebook лише за їхньою згодою.

Соціальна мережа отримала 12 місяців на виконання рішення. Представники Facebook оскаржили його в Дюссельдорфі. Керівництво соцмережі вважає, що німецький регулятор недооцінює серйозність конкуренції для Facebook з боку YouTube, Snapchat і Twitter.

Liked the article?
Help us be even more cool!