ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Криму засудив журналіста Назімова майже до 5 років ув’язнення

23.11.2018, 14:06
Редактор кримського видання "Твоя газета" Олексій Назімов (п) - фото - Радіо Свобода

22 листопада підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд виніс рішення у справі депутата Алуштинської міськради Павла Степанченка, редактора видання “Твоя Газета” Олексія Назімова та оператора Андрія Облезова, обвинувачених у вимаганні грошей у місцевого відділення партії “Единая Россия” “за непублікацію наклепів”, повідомляє Крим.Реалії.

Назімова засудили до чотирьох років і семи місяців у колонії загального режиму, Степанченка – до трьох років і дев'яти місяців, Облезова – до трьох років умовно і випробувального терміну два роки.

Водночас зараховується строк перебування під вартою з 5 жовтня 2016 року через розрахунок один день за півтора.

Оголошуючи вирок, суддя Світлана Ващенко дослівно зачитала обвинувальний висновок, а також зазначила, що Назімов провину не визнав і наполягав, що всі критичні матеріали у виданні “Твой день” на адресу влади Алушти були обґрунтовані і базувалися на скаргах громадян. Крім того, він стверджував, що ніяких грошей від представників “Единой России” не вимагав, і назвав переслідування політичною провокацією проти незалежного видання та опозиційного депутата Степанченка, який також не визнав провини. Облезов з обвинуваченням не погодився.

“Злочин стосується питань власності і політичним бути не може”, – зазначила суддя у вироку.

Liked the article?
Help us be even more cool!