ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Індії обмежив передачу персональних даних від WhatsApp до Facebook

26.09.2016, 11:56

Високий суд Делі частково задовольнив позов двох студентів, які подали скаргу на Facebook про порушення політики конфіденційності. Суд постановив, що WhatsApp (компанія належить Facebook - ред.) повинна видалити дані про всіх неактивних користувачів. Однак месенджеру не заборонено ділитися з соцмережею даними тих користувачів, які продовжать його використовувати після 25 вересня, повідомляє Media Sapiens.    

19-річний Карменья Сінгх Сарін і 22-річний Шрея Сетхі звернулися з позовом до Високого суду Делі, стверджуючи, що нова політика WhatsApp загрожує інтересам мільйонів користувачів.

У їхньому позові йдеться про те, що термін “згода користувача” не має сенсу в Індії, оскільки у більшості індійців немає достатньої освіти й підготовки, щоб прочитати або зрозуміти наслідки зміни політики конфіденційності. На їхню думку, WhatsApp зловжив довірою користувачів.

Суд постановив, що WhatsApp (компанія належить Facebook - ред.) повинна видалити дані про всіх неактивних користувачів. Однак месенджеру не заборонено ділитися з соцмережею даними тих користувачів, які продовжать його використовувати після 25 вересня.

Нагадаємо, WhatsApp планує передати Facebook базу контактів користувачів. Нова політика конфіденційності, опублікована месенджером, пропонує можливість об'єднання акаунтів WhatsApp і Facebook при першому підключенні. Це надасть Facebook більшу базу даних про користувача, дозволяючи соціальній мережі пропонувати йому друзів зі списку контактів.

Liked the article?
Help us be even more cool!