ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Австралії зобов'язав Google розкрити дані автора, який негативно прокоментував роботу стоматолога

14.02.2020, 14:07
Фото – techtoday.in.ua
Фото – techtoday.in.ua

Федеральний суд Австралії зобов'язав Google розкрити особисті дані анонімного коментатора, який залишив негативний відгук про роботу стоматолога.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

Лікар Метью Каббабе хоче подати до суду на користувача під ніком CBsm 23. Стоматолог звинувачує коментатора в наклепі. Той описав відвідини дантиста як “надзвичайно незручні та некомфортні”, а процедуру назвав “гаянням часу”.

Стоматолог заявив, що спочатку звертався безпосередньо до Google та просив видалити відгук, але в компанії відмовили. Тоді Каббабе попросив розкрити інформацію про користувача, на що в Google відповіли, що “немає жодного способу дізнатися, де і коли було створено профіль”.

Тоді він звернувся до федерального суду, який дозволив дантистові отримати від Google особисті дані анонімного облікового запису. Так, компанія має надати ім'я користувача, IP-адреси, з яких входили до облікового запису, номери телефонів та інші дані, які допоможуть виявити користувача. 

Крім того, суддя попросив, щоб компанія Google надала інформацію про всіх користувачів, які використовували одну IP-адресу в момент публікації відгуку.

Раніше, в лютому 2020 року, австралійський суд уже присудив 750 тисяч доларів компенсації адвокатові з Аделаїди. Він заявив, що втратив близько 80% свого бізнесу через відгуки в Google. Компанія погодилася видалити допис через шість місяців після публікації.

Liked the article?
Help us be even more cool!