ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Житомирі залишив під домашнім арештом блогера Муравицького

07.08.2018, 11:51
Фото - zhitomir.info

Корольовський районний суд Житомира залишив блогера Василя Муравицького під домашнім арештом та призначив наступне засідання у справі на 28 вересня. Таке рішення суд ухвалив 6 серпня, повідомляє Укрінформ.

На суд, як і минулого разу, не з’явилися захисники Муравицького Андрій Гожий та Андрій Доманський. Інтереси підсудного представляв адвокат Руслан Берещенко.

Під час засідання прокурор Вадим Левченко попросив суд замінити Муравицькому міру запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою. Водночас адвокат журналіста ініціював заміну цілодобового домашнього арешту на нічний, аби підсудний міг вдень працювати.

Після закінчення суду Муравицького облили зеленкою під будівлею суду, коли той вийшов надвір.

Нагадаємо, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

На судовому засіданні 27 червня Корольовський районний суд відпустив Муравицького під домашній арешт.

Останнє судове засідання 27 липня було перенесене через неявку двох адвокатів Муравицького.

Liked the article?
Help us be even more cool!