ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Туреччині виправдав обвинувачену в "тероризмі" німецьку журналістку

17.01.2022, 17:20
Фото – Spiegel Online
Фото – Spiegel Online

Суд у Туреччині після понад чотирьох років процесу виправдав німецьку журналістку турецького походження Мешале Толу, яка була обвинувачена в "терористичній пропаганді".

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

Толу та її чоловіка разом з кількома іншими людьми звинувачували в підтримці діяльності ліворадикальної Марксистсько-леніністської комуністичної партії та “терористичній пропаганді”. 

Мешале Толу заарештували в Стамбулі у квітні 2017 року і разом із сином протримали під арештом понад сім місяців. Після того суд несподівано зняв заборону на виїзд за кордон, і вона повернулася до Німеччини, але судовий процес тривав і далі. Вдалося виїхати і її чоловікові.

Як пише видання, арешт Толу у 2017 році, а також журналіста Die Welt Деніза Юджеля та правозахисника Петера Штойдтнера ускладнив відносини між Німеччиною та Туреччиною.

Юджеля врешті відпустили та дали йому можливість виїхати до Німеччини у 2018 році, а потім заочно засудили до майже трьох років позбавлення волі. Штойдтнера виправдали 2020 року. 

Як повідомляв ІМІ, у 2018 році Мешале Толу отримала можливість виїхати з Туреччини. Журналістка в середині грудня 2017 року була випущена з в'язниці, де перебувала сім місяців у камері попереднього утримання.

Мешале Толу працювала в лівому інформаційному агентстві Etha, закритому урядовим декретом. Турецькі спецпризначенці затримали Толу 30 квітня 2017 року, взявши штурмом її квартиру. У журналістки два громадянства – німецьке і турецьке.

Liked the article?
Help us be even more cool!