ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Стамбулі позбавив волі журналістку DW за участь у розслідуванні "панамського досьє"

09.01.2019, 12:35
Фото - dw.com

8 січня суд у Стамбулі засудив журналістку Deutsche Welle Пелін Ункер до позбавлення волі строком 13 місяців і 15 днів, визнавши винною в образі колишнього прем'єр-міністра Туреччини Біналі Їлдирима і його синів та в заподіянні збитку їхній ділової репутації, повідомляє DW.

Також суд присудив журналістці штраф у розмірі 8600 турецьких лір (близько 1400 євро).

Пелін Ункер працює кореспондентом DW у Туреччині, а також пише для турецької газети Cumhuriyet. Разом із сотнями інших журналістів більш ніж із 60 країн Ункер брала участь у розслідуванні “Панамські документи”, результати якого були оприлюднені в листопаді 2017 року. У них розкрито схеми приховування від сплати податків компаній, можновладних політиків та інших відомих осіб з різних країн.

Адвокат Ункер Аббас Ялджин зазначив, що вирок суду ще не набув чинності і буде оскаржений. Інший захисник Тора Пекін заявив, що журналістка мала право писати про офшорні фірми на Мальті, оскільки їх існування “є предметом суспільної критики і тому має новинну цінність”.

Сама Ункер назвала рішення суду очікуваним, зазначивши, що “захист не мав сенсу”. “Тут була покарана журналістика як така”, – вважає кореспондентка DW.

“Панамські документи” були опубліковані у квітні 2016 року Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів спільно з Центром дослідження корупції та організованої злочинності. Вони є витоком конфіденційної інформації юридичної фірми Mossack Fonseca, яка спеціалізується на роботі з офшорами. Цей витік вперше розкрив інформацію про активи й власність політиків та інших публічних діячів різних країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!