ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у США зобов'язав Google і Facebook заплатити $455 тис за порушення правил політичної реклами

19.12.2018, 10:45

Державний суддя штату Вашингтон зобов'язав Google і Facebook виплатити $455 тис. у зв'язку з тим, що компанії не зберегли на своїх сайтах записи про замовників політичної реклами. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на AP.

Google виплатить $217 тис., а Facebook $238 тис. за двома судовими позовами, в яких компанії звинувачували в недотриманні державного закону про прозорість політичних оголошень, заявив генеральний прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон.

Державні прокурори стверджували, що компанії порушили закон, який вимагає вести докладні записи про те, хто платить за онлайн-політичну рекламу на їх платформах.

Прес-секретар Facebook Бет Готьє сказала, що компанія була рада вирішити це питання. “Ми докладаємо всіх зусиль, щоб захистити чесність виборів і запобігти іноземному втручанню. Ми вважаємо, що всі оголошення на Facebook мають бути прозорими”, - заявила вона.

У свою чергу в Google повідомили: “Цього року ми розгорнули кілька функцій для забезпечення прозорості на федеральних виборах у США, і ми шукаємо способи вивести ці інструменти на державний рівень”.

Позови проти компаній були подані після того, як державна комісія з публічного розкриття інформації випустила припис, згідно з яким інформація про політичну рекламу в цифрових компаніях, таких як Google і Facebook, мала бути загальнодоступною.

Як заявили прокурори, Facebook і Google відмовилися надати дані про політичну рекламу на муніципальних виборах 2017 року на запит газети The Stranger.

Liked the article?
Help us be even more cool!