ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі Веремія пройшов у закритому режимі. Обвинувачений у побитті журналіста на свободі

16.10.2014, 11:16

15 жовтня в Шевченківському районному суді м. Києва пройшло перше засідання по суті про вбивство журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія тітушкамі в ніч з 18 на 19 лютого. Засідання пройшло у закритому режимі, суд задовольнив клопотання прокуратури про закриття судового засідання. Про це пишуть “Вести”.

Таке рішення обурило активістів, які прийшли на суд. Вони вимагали зробити відкритим суд, а також пояснити, чому 41-річний керівник охоронної фірми Юрій Крисін, обвинувачений у побитті Веремія, був відпущений під особисте зобов'язання.

Як повідомив адвокат матері Славіка Віталій Тітич, свободу пересування Крисіну суд дав ще на попередньому засіданні. “Було заявлено клопотання захисту Крисіна про зміну запобіжного заходу. Тоді прокуратура не заперечувала, і суд змінив запобіжний захід”, - розповів адвокат.

Як пише видання, 15 жовтня під час засідання був допитаний Юрій Крисін, який повністю визнавав свою провину. А ось Джалала Алієва, який стріляв у Славіка, унаслідок чого він загинув, досі шукають.

“Його випустили з Лук'янівки під домашній арешт (через те, що Крисіну погрожували в СІЗО - ред.). Потім з-під домашнього арешту він виходить на свободу. Скажіть, як людину, яка катувала мого сина, можна було відпустити на свободу? Як? Він же зараз гуляє по Києву. Чому ви його жалієте?”, -  плакала в суді матір Славіка Катерина Аркадіївна.

Також Тітич додав, що мати загиблого наполягає на тому, щоб Крисін не міг ходити вільно по вулицях. “Тому, можливо, на наступних засіданнях ми піднімемо питання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому”, - зазначив адвокат.

“Зараз це аргументується усно тим, що в процесі розгляду справи може бути оприлюднена інформація, яка поки не має бути предметом загального доступу. Ми не знаємо, про які факти йдеться, але цілком можливо, що інформація пов'язана з розслідуванням інших злочинів Крисіна під час Євромайдана”, - пояснив Тітич. За його словами, зараз обговорюється питання з прокуратурою про можливість відкриття для загального доступу засідань, але після того, як вже буде озвучена та “секретна” інформація.

Зараз Крисіна судять за статтею “Хуліганство, вчинене групою осіб, яке супроводжувалося несенням тілесних ушкоджень”. За цією статтею йому загрожує до п'яти років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, 21 березня правоохоронці затримали першого підозрюваного у вбивстві журналіста газети “Вести” В'ячеслава Веремія. Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомили в міліції, затриманим виявився 40-річний уродженець Донецької області, який останні 11 років мешкає у Києві. На життя чоловік заробляв, керуючи групою спортсменів, які за гроші надавали охоронні послуги.

В'ячеслав Веремій був жорстоко побитий і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської .

Міністерство внутрішніх справ розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія за ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство").

Генпрокуратура пред'явила підозру затриманому у вбивстві журналіста газети “Вести” В'ячеслава Веремія за ч. 2 статті 15 (замах на злочин) та ч. 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Про це пишуть “Вести” з посиланням на джерело в ГПУ.

Також зловмиснику інкримінують умисне вбивство з хуліганських мотивів, вчинене за попередньою змовою (ч. 2 ст. 115). Санкція за цією статтею передбачає від 10 до 15 в'язниці, або ж довічне ув'язнення.

У розшуку знаходяться також авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян. За заявою глави МВС Арсенія Авакова, Саркісян за півтори години до вбивства отримав в будівлі МВС щити, патрони і зброю. Для вбивць Славіка Генпрокуратура попросила довічне ув'язнення.

У вбивстві В'ячеслава Веремія підозрюють 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець. Його називають «смотрящим» від Юри Єнакіївського на оптовому ринку «Столичний».

Liked the article?
Help us be even more cool!