ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі вбивства Бузини відкладено на 7 травня

25.04.2018, 14:17

Шевченківський районний суд м. Києва призначив наступне підготовче засідання у справі вбивства публіциста Олеся Бузини на 7 травня. Таке рішення суд ухвалив 24 квітня, повідомляється на сайті Судової влади України.

Під час судового засідання сторона захисту заявила відвід прокурору та оголосила 118 скарг на його дії.

Наступне підготовче засідання у зазначеному кримінальному провадженні призначено на 13 годину.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого 2018 року Шевченківський районний суд Києва переніс на 24 квітня попереднє засідання у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини через зайнятість в іншому процесі.

9 лютого 2018 року Шевченківський районний суд Києва переніс підготовче засідання в справі про вбивство публіциста Олеся Бузина на 22 лютого. Суд відмовив захисту обвинувачених Андрія Медведька і Дениса Поліщука, який просив про відвід колегії суддів і призначення розгляду справи судом присяжних.

28 листопада 2017 року прокуратура міста Києва направила до Шевченківського районного суду обвинувальний акт стосовно підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука за обвинуваченням у вчиненні умисного вбивства публіциста, журналіста Олеся Бузини 16 квітня 2015 року у Києві.

Дії підозрюваних кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 року.

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Але наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов’язаного з обмеженням волі.

12 липня 2016 року на підставі ухвал Печерського райсуду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Бузини експерти примусово відібрали біологічні зразки у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі підозрюваних у цьому злочині. Адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко заявив, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

29 липня 2016 року прокурор Генпрокуратури Ольга Коріняк заявила, що ГПУ має намір закрити кримінальне провадження щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини, якщо результати експертизи їх крові не співпадуть із зразками з місця злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!