ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі про побиття журналіста Євгена Положія перенесли

27.08.2015, 11:44

Ковпаковський районний суд міста Сум відклав на 7 вересня підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо громадянина М., який є підозрюваним у побитті головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. Таке рішення суд ухвалив 25 серпня, повідомляє Данкор з посиланням на прес-службу суду.

Таке рішення суд ухвалив у зв’язку з клопотанням представника потерпілого адвоката С.Рижова про ознайомлення з матеріалами кримінального виробництва з метою подачі цивільного позову.

Як повідомляв ІМІ, 15 квітня 2014 року пізно увечері у Сумах двоє невідомих у балаклавах жорстоко побили у власному гаражі місцевого активіста та головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія.

У результаті Євген Положій отримав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м’яких тканин.

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як «Хуліганство». Проте, після того, як інцидент визвав резонанс у суспільстві, справу було перекваліфіковано на «Умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень».

У міліції зазначили, що напад на Положія міг бути пов'язаний з його професійною діяльністю.

Положій пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

26 грудня 2014 року на сесії Сумської міськради 42 депутати підтримали звернення до тодішнього Генпрокурора Віталія Яреми з проханням втрутитися у розслідування справи побиття Євгена Положія.

22 травня 2015 року мешканцю м.Суми повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети «Панорама» Євгену Положію.

Підозрюваному інкриміновано вчинення протиправних дій за ч. 1 ст.122, ч. 2 ст. 296 КК України.

25 червня Заречний суд м.Суми відмовив у задоволенні клопотання слідства про обрання запобіжного заходу підозрюваному у побитті головного редактора “Панорами” Євгена Положія.

Liked the article?
Help us be even more cool!