ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Швеції відмовився заарештовувати Ассанжа

04.06.2019, 11:45
Фото – AFP / Daniel LEAL-OLIVAS

У Швеції суд відмовився заарештовувати засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, якого обвинувачують у цій країні в злочинах на сексуальному ґрунті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP.

“Оскільки Джуліан Ассанж наразі відбуває тюремний термін, розслідування може бути продовжено за допомогою європейської постанови про розслідування, яке не вимагає затримання Джуліана Ассанжа (у Швеції). Тому суд не вважає затримання Джуліана Ассанжа відповідним”, – йдеться в заяві.

Окружний суд Уппсали заявив, що перебування Ассанжа у в'язниці в Британії означає, що немає необхідності офіційно затримувати його у Швеції для допиту.

Заступник директора прокуратури Швеції Єва-Марі Перссон стверджувала, що Ассанж не брав участі у шведському розслідуванні раніше, рятуючись від постанови про екстрадицію, і тому його необхідно було затримати і допитати у Швеції.

Прокурор Перссон вимагала арешту Ассанжа для його екстрадиції з Британії, щоб допитати засновника WikiLeaks у Швеції.

Нагадаємо, Джуліана Ассанжа було заарештовано 11 квітня після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу. Сполучені Штати домагаються екстрадиції з Британії Ассанжа за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії рядовим Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

У Швеції у 2010 році Ассанжа також обвинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Він усе заперечує.

30 травня 47-річний засновник WikilLeaks мав з'явитися на допит у справі про його екстрадицію до США. Але британська влада відклала слухання через те, що він виявився фізично занадто слабким, щоб брати участь у суді за допомогою відеозв'язку. Адвокат Ассанжа повідомив, що його підзахисного перевели до тюремної лікарні. Нове слухання призначено на 12 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!