ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Південній Кореї наказав Google оприлюднити інформацію про обмін даними користувачів

13.04.2023, 13:06
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Суд вищої інстанції в Південній Кореї зобов’язав Google оприлюднити інформацію про те, чи обмінювалася компанія даними місцевих користувачів з третіми особами, і спрямував справу назад до попередньої інстанції, повідомляє інформаційне агентство Yonhap.

Верховний суд ухвалив таке рішення після того, як 2014 року четверо позивачів подали до суду на Google та його південнокорейську філію, щоб змусити компанію оприлюднити інформацію про те, як компанія опрацьовує приватні дані місцевих користувачів.

Група звинуватила компанію в тому, що та обмінювалася приватними даними користувачів через PRISM – програму спостереження американського агентства з нацбезпеки.

"Ми ретельно розглянемо повну письмову версію рішення Верховного суду", – заявив речник Google.

Того ж дня Верховний суд підтримав попередній вирок, за яким компанія Qualcomm має сплатити штраф сумою близько 1 трильйона вонів ($761,68 мільйона) за зловживання своїм лідерством на ринку, повідомляє Комісія Кореї­ з чесної торгівлі.

Наразі Qualcomm не відповіла на прохання прокоментувати це рішення.

Рішення Верховного суду в обох справах відбиває нову тенденцію Південної Кореї займати жорстку позицію щодо врегулювання питань, пов’язаних з іноземними гігантами в галузі технологій.

Як повідомляв ІМІ, 12 квітня 2023 року антимонопольний орган Південної Кореї оштрафував Google на 42,1 мільярда вонів ($31,88 мільйона) за блокування релізів мобільних відеоігор на платформі-конкуренті. В комісії заявили, що рішення проти американської компанії-гіганта є складовою зусиль уряду із забезпечення справедливих ринкових умов.



Liked the article?
Help us be even more cool!