ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Пакистані скасував смертний вирок замовнику вбивства американського журналіста

03.04.2020, 10:54
Фото – Mark Ralston / AFP
Фото – Mark Ralston / AFP

Пакистанський суд скасував смертний вирок Ахмеду Омару Саїду Шейху, замовникові вбивства американського журналіста Деніела Перла. Судді пом’якшили вирок до семи років позбавлення волі. Про це повідомляє BBC з посиланням на адвоката засудженого Хаваджа Навіда. 

Ахмед Саїд Шейх перебуває за ґратами з 2002 року, тож може вийти на волю вже найближчим часом.

Три інші особи, яких раніше засудили до довічного ув’язнення, Вищий суд провінції Сіндх виправдав.

Правозахисна організація "Репортери без кордонів" засудила пом’якшення вироку та назвала його приголомшливим символом безкарності злочинів, скоєних проти журналістів. "Тоді як "Репортери" виступають абсолютно проти найвищої міри покарання, ми глибоко шкодуємо про таке недоречне рішення суддів у Карачі. Воно визнає провину Шейха, але насправді скасовує його вирок. Це є приголомшливою відмовою правосуддя для родини Деніела Перла та стане символом безкарності жорстоких злочинів проти журналістів у Пакистані", – сказав голова Азійсько-Тихоокеанського відділу "Репортерів без кордонів" Даніель Батар.

Нагадаємо, директор бюро Wall Street Journal у Південній Азії Деніел Перл, який розслідував діяльність ісламістів у Карачі, зник 23 січня 2002 року. Відповідальність за його викрадення взяло на себе до того невідоме угруповання. В обмін на звільнення журналіста терористи вимагали свободу для пакистанських громадян, яких узяли в полон американські військові в Афганістані. Пізніше консульство США в Карачі отримало відео страти Перла. Перед камерою журналістові перерізали горло, а потім відрізали голову.

Пакистан посідає 142-ге місце в переліку 180 країн "Світовий індекс свободи слова від Репортерів без кордонів" за 2019 рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!