ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Москві відправив журналіста "Медузи" Голунова під домашній арешт

10.06.2019, 10:34
Фото – Євген Фельдман / Медуза

8 червня Нікулінський суд у Москві відправив кореспондента “Медузи” Івана Голунова під домашній арешт на два місяці, повідомляє Медуза”.  

Йому заборонено користуватися засобами зв'язку і спілкуватися з іншими фігурантами його справи. Про домашній арешт Голунова просив захист, а слідчий і прокурор наполягали на утриманні журналіста під вартою.

Офіційні звинувачення Голунову висунуто за частиною 4 статті 228.1 і частини 3 статті 30 КК РФ ("Замах на збут наркотиків у великих розмірах"). Покарання за такий злочин – від 10 до 20 років позбавлення волі. У постанові про його притягнення як обвинуваченого сказано, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу.

Сам Голунов наполягає, що наркотики йому підкинули поліцейські. Він пов'язує кримінальну справу проти нього з проведеними ним розслідуваннями. “Це через поховальний бізнес. Мені надходили погрози”, – сказав журналіст на засіданні суду.

Захист кореспондента “Медузи” Івана Голунова подасть скаргу до Європейського суду з прав людини на дії слідства після його затримання, повідомляє “Медуза” з посиланням на адвоката Дмитра Джулая.

Джулай нагадав, що між затриманням Голунова і рішенням суду про запобіжний захід минуло понад дві доби, відведених законодавством: журналіста привезли до суду тільки 56 годин потому. Протягом майже півтори доби після затримання з ним проводилися слідчі дії, через які йому не давали їсти і спати.

“Понад добу він не спав, не їв, не пив, це було, по суті, справжніми тортурами. Подаватиметься скарга до ЄСПЛ за третьою статтею Конвенції [про захист прав людини і основних свобод]”, – заявив Джулай.

Під будівлею Нікулінського суду весь день проходили пікети. Поліцейські затримували тих, хто влаштовував пікети на території суду, що заборонено законом. Серед затриманих були головний редактор “Таких справ” Анастасія Лотарева, журналіст цього видання Сергій Карпов і активістка Олександра Чугоріна. На них склали адміністративні протоколи і відпустили.

Liked the article?
Help us be even more cool!