ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Москві розпочав процедуру банкрутства російської "дочки" Google

13.09.2022, 13:21
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Арбітражний суд Москви 12 вересня визнав обґрунтованою заяву російської “дочки” Google (ТОВ “Гугл”) про власне банкрутство і запровадив щодо компанії процедуру спостереження. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на російський Інтерфакс.

Розгляд справи про банкрутство компанії по суті суд призначив на 13 березня 2023 року.

У росії “дочка” Google, ТОВ “Гугл”, у середині червня подала заяву до Арбітражного суду москви про своє банкрутство.

Раніше, 18 травня, ТОВ “Гугл” розмістило на федеральному ресурсі повідомлення про намір звернутися до арбітражного суду із заявою про визнання власного банкрутства. Компанія повідомляла, що з 22 березня 2022 року “передбачає власне банкрутство та неможливість виконання грошових зобов'язань”.

У пресслужбі Google тоді пояснювали, що арешт банківського рахунку Google унеможливив функціонування російського офісу, зокрема збереження співробітників та оплату праці в рф, оплату постачальників та підрядників, а також виконання інших фінансових зобов'язань.

ТОВ “Гугл” подало заяву про банкрутство в червні. У компанії заявили, що розмір вимог кредиторів перевищував 19 мільярдів рублів, тоді як активи компанії становили близько 3,5 мільярдів.

Майно компанії в Росії, зокрема кошти на банківських рахунках, було заарештоване у 2022 році як забезпечувальні заходи за позовами російських медіа (таких, як телеканали “Звезда”, НТВ і ТНТ), ютюб-канали яких Google видалив.

Російські суди наклали на Google багатомільярдні штрафи через невидалення забороненого контенту. У грудні 2021 року штраф становив 7,2 мільярда рублів, у липні 2022-го – 21,7 мільярда.

Liked the article?
Help us be even more cool!