ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Литві залишив чинною заборону на трансляцію "РТР-Планеты"

08.05.2018, 10:14
Фото - kp.ua

Головний адміністративний суд Литви залишив у силі рішення Литовської комісії з телебачення і радіо, згідно з яким на рік заборонена ретрансляція російського телеканалу “РТР-Планета”, повідомляє Delfi.

Cуд 3 травня відхилив скаргу компанії Init з приводу тимчасової заборони на ретрансляцію каналу “РТР-Планета” та інших його версій, ухвала суду оскарженню не підлягає.

У лютому комісія зобов'язала компанії, що надають ТВ-послуги, протягом року не ретранслювати канал “РТР-Планета” у зв'язку з підбурюваннями до війни і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі.

Компанія Init просила суд скасувати рішення комісії, аргументуючи тим, що призупинення ретрансляції непропорційно обмежувало право компанії займатися комерційною діяльністю.

Вільнюський окружний суд раніше заявив, що литовська комісія призупинила ретрансляцію обґрунтовано через допущені порушення.

Комісія призначила компанії Init за недотримання заборони на ретрансляцію каналу “РТР-Планета” штраф у розмірі 150 тис. євро. Встановлено, що Init транслювала іншу версію цього каналу під назвою “Росія РТР”.

Як повідомляв ІМІ, 14 лютого у Литві комісія з радіо і телебачення зобов’язала ретранслюючі компанії на рік обмежити показ програм російського телеканалу “РТР-Планета” через порушення у зв’язку з підбурюванням до війни і ненависті в програмах згаданого телеканалу.

Ретрансляція зареєстрованого у Швеції телеканалу “РТР-Планета” в Литві заборонялася вже двічі – у 2015 та 2016 роках.

У Литві з 2 жовтня 2017 року на півроку заборонили ретрансляцію російського телеканалу "ТВЦі", який звинувачують у підбурюванні до війни та розпалюванні ненависті.

Liked the article?
Help us be even more cool!