ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Львові оштрафував псевдожурналіста за розпалювання ворожнечі в інтернеті

17.04.2019, 11:31

16 квітня Сихівський районний суд Львова оштрафував на 3400 грн громадянина України за оприлюднення в мережі Інтернет статей антиукраїнського спрямування. Про це повідомляє прес-служба суду, йдеться на сайті Судової влади України.

Суд визнав громадянина України винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 161 Кримінального кодексу України ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

Також суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену 29 січня 2019 року між прокурором Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 та вказаним громадянином України.

Згідно з повідомленням, обвинувачений умисно розпалював національну ворожнечу та ненависть, виконуючи замовлення іноземних інформаційних агенцій, що діють на території Російської Федерації.

Обвинувачений, йдеться в повідомленні, позиціонуючи себе українським журналістом, систематично впродовж 2014–2016 років “готував тенденційні статті антиукраїнського характеру, які за своїм змістом принижують національні почуття українців, заперечують право українців на власну державність і самостійність у вирішенні внутрішніх та зовнішніх питаннях та які у подальшому публікувалися на відповідних інтернет-ресурсах, які здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації та з моменту публікації таких були доступними необмеженому колу читачів в мережі Інтернет”.

З повним текстом судового рішення  можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  № 464/6268/18.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2019 року Слідчий відділ Сихівського відділу поліції Львівської області скерував до Сихівського райсуду Львова обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо псевдожурналіста, який поширював у ЗМІ статті антиукраїнського характеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!