ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суд" у Криму залишив під арештом трьох журналістів за їхню профдіяльність

03.12.2021, 11:19
Журналісти “Кримської солідарності” Енвер Алімов та Длявер Ібрагімов. Фото – “Кримська солідарність”
Журналісти “Кримської солідарності” Енвер Алімов та Длявер Ібрагімов. Фото – “Кримська солідарність”

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив під адміністративним арештом кореспондентів інтернет-видання “Грани.ру” Аліма Сулейманова та Енвера Алімова, а також громадянського журналіста Длявера Ібрагімова за висвітлення зустрічі з ІТТ адвоката Едема Семедляєва, який вийшов на волю.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на громадське об'єднання “Кримська солідарність”.

Розгляд апеляційних скарг відбувся без участі обвинувачених.

“Усі ці справи ясно і чітко свідчать, що наші підзахисні невинуваті. До них поставилися несправедливо. Порушили дуже велику кількість законів. Ми це не залишимо, готуватимемо скарги до Європейського суду з прав людини”, – прокоментував громадський захисник Сабрі Талипов.

У Сімферополі ввечері 23 листопада російські силовики затримали активістів, які прийшли до будівлі ізолятора тимчасового тримання, щоб зустріти адвоката Едема Семедляєва, що вийшов на волю. Затримано 31 особу, зокрема 10 жінок, журналістів та кореспондентів “Кримської солідарності”, які мали із собою прескарти.

Згодом понад 20 кримськотатарських активістів, затриманих біля будівлі ізолятора в Сімферополі, були заарештовані за адміністративною статтею російського кодексу. 25 листопада стало відомо, що російський суд у Сімферополі відправив 10 кримських татар, затриманих 23 листопада, до ізолятора тимчасового тримання в Євпаторії.

Прокуратура АР Крим та Севастополя відкрила кримінальне провадження через затримання кримськотатарських активістів.

Влада України, правозахисники, іноземні посольства та місії закликають Росію припинити в Криму подібну практику переслідування. Російська влада ці заклики ігнорує.

Liked the article?
Help us be even more cool!