ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Криму лишив під вартою блогера Мемедемінова

11.01.2019, 15:04
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму відхилив апеляційну скаргу захисту кримськотатарського громадського журналіста й блогера Нарімана Мемедемінова на подовження йому запобіжного захисту у вигляді тримання в слідчому ізоляторі. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Мемедемінова Едема Семедляєва.

Адвокат уточнив, що суд розглянув апеляцію на рішення підконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя тримісячної давнини – від 11 жовтня 2018 року – подовжити арешт активісту на два місяці.

Водночас обвинуваченому в пропаганді тероризму Мемедемінову вже подовжили арешт на черговий термін – до 18 лютого 2019 року.

“Цей розгляд можна було вже не проводити, вже відбулося чергове подовження його арешту. Тому, якби Верховний суд скасував жовтневу постанову Київського райсуду, усі наступні подовження стали б незаконними. Звісно, суд відмовив у нашій апеляційній скарзі”, – пояснив 11 січня Семедляєв.

Адвокат також звернув увагу суду на те, що в захисту є тільки три дні для подання апеляції, а розгляд не проводився більше трьох місяців. Семедляєв клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, сторона обвинувачення висловилася проти.

Попри те, що засідання проходило у відкритому режимі, пристави не впустили нікого до зали суду. Коли суддя відмовила Мемедемінову в тому, щоб впустити слухачів, активіст заявив їй відвід. Під час перерви для ухвалення рішення щодо відводу слухачі змогли потрапити до зали і бути присутніми на засіданні.

Семедляєв також розповів про стан здоров’я свого підзахисного.

“Почувається більш-менш, є певні проблеми зі здоров’ям. Звісно ж, довге перебування в СІЗО залишає незгладимий відбиток, якою б молодою і здоровою не була людина”, – сказав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!