ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Херсоні скасував пункти рішення міськради, які обмежують права журналістів

23.11.2018, 15:32

23 листопада Херсонський адміністративний окружний суд повністю задовольнив позовні заяви журналістки Євгенії Вірлич щодо скасування рішення Херсонської міської ради від 30.03.2018 №1279 у частині обмеження прав журналістів під час пленарних засідань сесій. Про це повідомляється на сайті “Херсонського вісника”.

Євгенія Вірлич звернулася до суду з адміністративним позовом, у якому просила визнати протиправним та нечинним рішення Херсонської міської ради 20 сесії 7-го скликання від 30.03.2018 № 1279 “Про внесення змін та доповнень до Регламенту Херсонської міської ради VII скликання, затвердженого рішенням міської ради від 02.12.2015 № 2”.

Зокрема, журналістка просила визнати таким пункт 1.5 у частині: “Оператори, журналісти подають заявки до відділу громадських зв’язків щодо здійснення відеозйомки у частині залу, де розміщено пульти для голосування депутатів міської ради. У день засідання сесії міської ради дозвіл на присутність запрошених осіб, не включених до списку запрошених або присутніх, надається міським головою або секретарем міської ради на підставі письмової заяви. Кількість присутніх осіб на пленарному засіданні міської ради обмежується кількістю місць для сидіння”.

Також Вірлич просила визнати протиправним пункт 5 у частині “Під час проведення пленарного засідання міської ради забороняється використання предметів, що можуть створювати перешкоди у проведенні пленарного засідання міської ради; пересуватися сесійним залом (у зоні розташування депутатів міської ради”.

Крім того, пункт 11 в частині “Особи, що присутні на засіданні, не повинні знаходитися під час засідання ради у частині сесійного залу, призначеній для розміщення депутатів міської ради”.

Під час судового засідання представник Херсонської міськради підтвердив, що окремих місць для журналістів у сесійній залі міської ради немає. Також серед пояснень представника міської ради зазначалося, що відкритість та прозорість процесу ухвалення рішень у міській раді забезпечується за допомогою онлайн-трансляцій.

Суд повністю підтримав позовні вимоги журналістки. Херсонська міська рада має 30 днів для оскарження судового рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!