ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Казахстані замінив покарання відомої журналістки на умовне

13.07.2016, 10:47

У Казахстані суд замінив на умовний півторарічний термін позбавлення волі власниці і редакторці опозиційного сайту Nakanune.kz Ґузяль Байдаліновій, що була ув’язнена за звинуваченнями в наклепі, повідомляє Радіо Свобода.

Апеляційний суд міста Алмати вирішив, що Ґузяль Байдалінова має бути негайно звільнена з-за ґрат, але вона не має права виїжджати з міста.

Байдалінова невдовзі після свого засудження у травні отримала щорічну нагороду “Свобода” від казахстанської опозиції, яку вручають журналістам, письменникам, творчим діячам чи активістам за внесок у розвиток демократичних інституцій у Казахстані.

Нагадаємо, 23 травня один із районних судів Алмати засудив Ґузяль Байдалінову до півтора року позбавлення волі, визнавши її винною за звинуваченнями в наклепі.

Суд заявив, що вона винна в тому, що поширила свідомо неправдиву інформацію про один із найбільших банків країни, “Казкоммерцбанк”, із метою завдати йому значної шкоди. Байдалінова свою вину визнала частково.

Байдалінову затримали у грудні 2015 року, коли “Казкоммерцбанк” звинуватив її в публікації низки репортажів зі сфальсифікованими, як заявив банк, даними, що пошкодили його репутацію. Цей сайт відомий своєю незалежністю і критичними матеріалами про владу.

Прихильники Ґузяль Байдалінової назвали вирок їй політично мотивованим – помстою за її 15-річну роботу в опозиційних засобах інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!