ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Дніпрі відхилив вимогу позивача про отримання 300 тис компенсації від журналістів

10.01.2019, 11:00
Фото - CBN

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпра відмовив підозрюваному у справі “чорних ріелторів” у задоволенні позовних вимог до журналістів шляхом визнання недостовірною інформації та відшкодування моральної шкоди. Таке рішення суд ухвалив 19 грудня 2018 року, про що повідомляється у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Один з чотирьох підозрюваних в організації восьми навмисних вбивств вимагав від дніпровського 34 телеканалу та двох активістів 300 тисяч гривень моральної компенсації. Під час розгляду справи про захист честі та гідності позивач знаходився у СІЗО.

Позов було подано через прес-конференцію, яка відбулась 30 березня 2016 року в інформ-агенції “Днепр Пост”, що функціонувала на базі місцевого 34 телеканалу. Тоді голова антикорупційної правозахисної Ради Олександр Снісар та редактор інтернет-видання “ЗОВ” Всеволод Новохатько розповіли про хід справи так званих “чорних ріелторів” та виразили своє занепокоєння тиском, що чинився на суд псевдоактивістами.

Мова йшла про групу із чотирьох осіб, яка з 2011 року утримувалась під вартою в статусі підсудних, у підозрі в організації кількох умисних вбивств із метою заволодіння їх нерухомістю. На той час матеріали про діяльність цього угруповання уже були оприлюднені телеканалами “Інтер” та 1+1. Учасники прес-конференції висловили своє занепокоєння затягуванням вироку суду через тиск “псевдоактивістів”.

Оскільки рішення суду у справі “чорних ріелторів” на момент проведення прес-конференції ще не було, підсудні наполягали на тому, що учасники та організатори прес-конференції порушили презумпцію невинуватості.

Після проведення прес-конференції один з підсудних подав позов проти Олександра Снісаря, Всеволода Новохатька та приватного акціонерного товариства “Телевізійна служба Дніпропетровська” (34 телеканал) із вимогою спростування цієї інформації та виплати моральної компенсації у сумі 300 тис гривень.

Утім 19 грудня 2018 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпра встановив, що “інформацію, яку відповідачі використовували на прес-конференції, не можна віднести до фактичних тверджень, з огляду на характер використання мовно-стилістичних засобів, і вона не є такою за змістом…, а наведені висловлювання є оціночними судженнями відповідачів”.

Так суд визнав позовні вимоги необґрунтованими.

За інформацією Всеволода Новохатька, у справі “чорних ріелторів” досі не винесено вироку, а підозрювані утримуються під вартою в статусі підсудних в слідчому ізоляторі УДПСУ в Дніпропетровській області.

Також він повідомив, що під час дебатів у справі про захист честі та гідності один з позивачів, Валерій Копитець, висловив погрози на адресу Новохатька, а саме заявив просто по відеоконференції із СІЗО: “якщо суд не покарає - покарають “люди”.

Liked the article?
Help us be even more cool!