ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Туреччини вперше заарештував журналіста за законом про дезінформацію

15.12.2022, 17:05
Фото – bild.de
Фото – bild.de

Суд Туреччини ухвалив рішення про арешт журналіста за нібито поширення "дезінформації". Це перше досудове затримання відповідно до нового закону який, на думку критиків, становить загрозу для свободи слова.

Про це повідомив адвокат арештованого журналіста, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Журналіста арештували через два місяці після ухвалення парламентом закону, який, за словами керівної партії президента Ердогана, покликаний "захистити громадськість". 

Журналіста Сінана Айгуля з курдської провінції Бітліс затримали після того, як він написав у Twitter про те, що 14-річна дівчинка нібито зазнала сексуального насильства з боку чоловіків, серед яких були поліцейські й солдати. 

Пізніше він відмовився від цієї історії. Айгуль пояснив, що місцевий губернатор переконав його в тому, що ця історія не відповідає дійсності, після того, як він написав про інцидент.

Айгуль, який є головою Асоціації журналістів Бітліса, перепросив за те, що опублікував історію, не отримавши підтвердження від влади.

Пізніше, у середу, місцевий суд постановив узяти Айгуля під варту до початку судового процесу. Суд вирішив, що дії журналіста можуть призвести до страху та паніки серед населення та порушити мир у країні, зважаючи розмір його аудиторії у Twitter.

У своїй заяві в суді Айгуль сказав, що він виправив свою помилку після розмови з владою, видалив початковий твіт і не збирався скоювати злочин.

Liked the article?
Help us be even more cool!