ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд тимчасово призупинив ретрансляцію російського ТVСІ

23.07.2014, 11:07

17 липня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову, якою зобов'язав ТОВ «Вертикаль-ТВ» і провайдерів програмної послуги, які уклали угоди з цією компанією, тимчасово припинити ретрансляцію на території України російського телеканалу «ТВ Центр - Іnternational» (ТVСІ) до вирішення справи по суті. Ухвала підлягає негайному виконанню. Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Цією ухвалою суд задовольнив відповідне клопотання Нацради.

Клопотання обґрунтоване тим, що за результатами моніторингів, проведених Нацрадою, зафіксовано низку грубих порушень, що несуть загрозу інформаційній безпеці держави,  Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та Європейської конвенції про транскордонне телебачення при ретрансляції іноземної програми «ТВ Центр – Іnternational» у багатоканальних телемережах провайдерів програмної послуги  на території України.

Попереднє судове засідання призначене на 14 годину 4 серпня. На нього будуть викликані представники усіх сторін.

Нагадаємо, Нацрада на засіданні 17 липня визнала зміст російського каналу «ТВ Центр - International» (TVCI) таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України. Нацрада зобов'язала провайдерів тимчасово негайно припинити його ретрансляцію до прийняття додаткового рішення щодо цього питання.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до суду з приводу заборони ретрансляції російського телеканалу "ТВЦ" на території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!