ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд стягнув з головреда "Цензор.нет" 357 тис. грн моральної шкоди через пост у Фейсбуці

24.04.2019, 12:13

Бабушкінський районний суд Дніпра постановив стягнути з головного редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова моральну шкоду в загальному розмірі 357 тис. 408 гривень та визнав недостовірною опубліковану ним у грудні 2018 року на власній сторінці у Facebook інформацію “Порошенко на Дніпропетровщині взяв участь у молебні у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України. Богослужіння провів Митрополит Київський та всієї України Епіфаній”.

Про це йдеться в рішенні суду, ухваленому ще 1 березня та оприлюдненому 1 квітня.

Також суд зобов’язав Бутусова видалити вищевказану інформацію та опублікувати спростування.

У пості Бутусова на Фейсбуці міститься фотографія Президента Петра Порошенка і дніпровського бізнесмена Олександра Петровського, а також цитата Генерального прокурора Юрія Луценка про бізнесмена, узята із сайту ZN.ua: “Петровський, відомий в певних колах під ім'ям Нарик, проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угруповання. Пік активності цієї ОЗГ припадав на період 2000–2004 років. У 2005 році він покинув територію України, кілька членів його угруповання були затримані, а саме угруповання було фактично розгромлене”.

Згідно з текстом рішення суду, позивачі звернулися з позовом, у якому посилаються на те, що в грудні 2018 року Бутусов поширив на власній сторінці у Facebook “недостовірну інформацію щодо осіб позивачів, а саме їх участь у організованих злочинних угрупуваннях”.

Як написав Юрій Бутусов у своєму блозі на "Цензор.нет", цитата Луценка перебуває у відкритому доступі на сайті “Дзеркала тижня”, а фотографія – на сайті Президента України.

“Але найбільше вражає, що рішення суддя Тетяна Єлісєєва винесла ЗАОЧНО, тобто без будь-якої спроби мене повідомити про процес. Це незаконно, але це незаконне рішення виконується виконавчою службою!” – написав журналіст.

Бутусов повідомив, що звернувся за юридичним захистом до адвоката Леоніда Маслова, який представлятиме його в суді у цій справі.

Як повідомляв ІМІ, раніше дніпровський бізнесмен Олександр Петровський подав до суду на інтернет-видання “Цензор.нет”, його головреда Юрія Бутусова та ще двох осіб через “висвітлення його особи в негативному світлі” і “твердження про його причетність до кримінального світу”.

Йшлося про публікацію на порталі “Цензор.нет” “Глава ФФУ, нардеп від БПП Павелко притягнув своєму свату, кримінальному авторитету Наріку, Кубок європейських чемпіонів, – Сініцин. ФОТОфакт”, пост Бутусова у Facebook “Нарик” – главный меценат Днепра” та репост цього допису двома жінками.

13 серпня 2018 року Жовтневий райсуд Дніпра частково задовольнив позов Петровського та зобов’язав Бутусова, видання та ще двох відповідачів виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування. Юрій Бутусов вважав незаконним і збирався оскаржувати рішення Жовтневого районного суду Дніпра.

Liked the article?
Help us be even more cool!