ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд США заборонив медіа використовувати фото користувачів з соцмереж без їх згоди

14.12.2018, 17:35
Фото - paltimes.net

Суд США ухвалив рішення, згідно з яким медіакомпанії не можуть використовувати світлини користувачів без їхнього дозволу навіть тоді, коли зображення відкриті для всіх. Про це повідомляє Media Sapiens із посиланням на Birdinflight.

Як пише видання, справа стосувалася знімку на весіллі Дональда Трампа. Фотографію зробив Джонатан Отто, віце-президент Банку Німеччини. Він надіслав її своєму другу, який опублікував її в Instagram. Після цього світлина стала вірусною, її також використало багато ЗМІ. Згодом Отто подав до суду на деякі компанії, які опублікували фото у себе і не заплатили йому.

У грудні 2018 року суд ухвалив рішення, що сайт Esquire використав зображення незаконно. Суддя зазначив, що використання для статті фотографії є крадіжкою, незалежно від того, чи фото було зроблене для комерційного, чи особистого вжитку.

“Автор зображення не повинен бути позбавлений можливого прибутку, навіть якщо йому не вистачає необхідних навичок у маркетингу, щоб монетизувати свою роботу. Статус Отто як фотографа-любителя з айфоном не повинен обмежувати його права на продаж своєї роботи”, - додав суддя Грегорі Вудс.

Раніше суд Євросоюзу також вирішив, що у автора фотографій ЗМІ повинні запитувати дозвіл на використання. Це стосується і тих зображень, які виставлені із відкритим доступом, і тих, які вже використовувались іншими медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!