ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд розпочав з початку розгляд справи пораненого оператора В'ячеслава Волка

28.01.2019, 14:44
Фото – Громадське

25 січня Саксаганський райсуд Кривого Рогу почав із самого початку розгляд справи криворізького телеоператора В’ячеслава Волка, пораненого на військових навчаннях, повідомляє Радіо Свобода.

На судовому засіданні сторони отримали інформацію про передання справи іншому судді. Як стало відомо Радіо Свобода, через закінчення повноважень судді Світлани Хоминич справу передали судді Валерію Попову, і тепер весь судовий процес почнеться заново.

У коментарі виданню адвокат потерпілого Максим Гореліков зазначив, що судовий процес, який передував цьому, тривав рік і два місяці й уже наближався до завершення. За його словами, суд закінчував допит свідків і планував переходити до вивчення документів, потім провести дебати сторін й оголосити рішення.

“А тепер усе із самого початку. Буде проводитися підготовче судове засідання, прокурор буде зачитувати обвинувальний акт, ми будемо зачитувати цивільний позов, потім будемо визначати порядок дослідження доказів, будемо допитувати свідків, вивчати матеріали справи і так далі”, – зазначив адвокат.

За його даними, судовий розгляд призначать на березень. Точна дата наступного засідання поки не визначена.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня 2017 року в Кривому Розі оператор міського інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслав Волк дістав вогнепальне поранення в шию під час військових навчань.

9 листопада 2017 року в Кривому Розі розпочався судовий розгляд щодо інструктора зі стрільби Ігоря Петренка, який під час військових навчань тяжко поранив оператора “Першого Криворізького В’ячеслава Волка. Прокуратура вважає, що підсудний стріляв навмисно в оператора.

У серпні 2018 року Апеляційний суд Кривого Рогу поновив закриту прокуратурою справу щодо журналіста В’ячеслава Волка за фактом службового недбальства військових. Таким чином суд задовольнив скаргу адвоката родини журналіста.

23 листопада 2018 року Саксаганський райсуд Кривого Рогу (Дніпропетровська область) відмовив у взятті під варту інструктора Ігоря Петренка, обвинуваченого в пораненні на військових навчаннях журналіста В’ячеслава Волка.

Суд у справі щодо пораненого на військових навчаннях у Кривому Розі телеоператора В’ячеслава Волка тривав понад рік. У вересні 2018 року засідання суду відтермінували через стан здоров’я обвинуваченого інструктора. Тоді стало відомо, що він потрапив у ДТП, був травмований і перебував у лікарні.

Liked the article?
Help us be even more cool!