ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд призначив експертизу у справі С14 проти Громадського

31.10.2018, 12:09

Господарський суд Києва призначив експертизу у справі організації “С14” проти Громадського. Предметом експертизи має стати твіт англійською мовою, в якому С14 називається “неонацистською”, повідомляє Громадське.

На рішення експертизи виноситься питання про те, чи є спірна фраза оціночним судженням, чи фактичним твердженням.

“Громадське оскаржуватиме це рішення, оскільки не погоджується з необхідністю експертизи саме стосовно цього питання - ми вважаємо, що в суду достатньо інструментів самостійно встановити, чи є ця фраза оціночною, чи є твердженням, тому це виглядає як перекладання відповідальності”, – заявила головна редакторка Громадського Ангеліна Карякіна.

Також Громадське не погоджується з переліком питань, сформульованих судом, і тим фактом, що суд не витребував у позивача нотаріально затверджений переклад спірної фрази - йдеться про твіт англійською мовою.

“Neo-nazi group C14 has seized a former militant of the self-proclaimed “Donetsk People’s Republic” Brazilian Rafael Lusvarghi, and were going to hand him over to Ukraine’s Security Service, one of the group members posted on Facebook”, – йдеться у твіті.

Нагадаємо, організація “С14” звернулась із позовом до Печерського районного суду Києва проти Громадського через те, що журналісти назвали її неонацистською.

20 липня Печерський суд відмовив С14 у відкритті провадження, оскільки “позовна заява” не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Позов С14 розглядає Господарський суд Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!