ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд примусив Генпрокуратуру відкрити провадження щодо перешкоджання та погроз журналісту

12.09.2019, 12:14

Печерський районний суд Києва примусив Генеральну прокуратуру відкрити провадження щодо перешкоджання та погроз журналісту. Про це повідомляє інформагентство Поряд з вами.

7 березня 2019 року в українських ЗМІ з’явилася новина про перешкоджання професійній діяльності журналісту інформаційного агентства Поряд з вами. Подія сталася під час проведення сесій Меджибізької селищної ради (Хмельницька область) – 28 лютого та 7 березня 2019 року. 2 вересня ухвалою Печерського суду Генеральну прокуратуру України зобов’язано порушити кримінальні провадження за зазначеними подіями.

Як повідомляє інформагентство, журналіст вирушив до селища за редакційним завданням, щоб вивчити питання примушування до звільнення з посади і блокування роботи директора закладу освіти з боку керівництва селищної ради.

27 лютого журналіста силоміць вивели із сесійної зали, заборонивши працювати в ній. “Секретар селищної ради винесла на розгляд депутатів питання перебування журналіста інформаційного агентства Поряд з вами, депутати проголосували проти. Набігли якісь люди і винесли мене із сесії. З підстав того, що з початку сесії я знімав хід засідання без надання мені на це згоди”, – розповів журналіст Олексій Ярославцев.

“Сьогодні (07.03.2019. – Ред.) в Меджибізькій селищній раді пройшла позачергова сесія, перед початком якої я зайшов у зал. Після розгляду першого питання голова селищної ради попрохав мене вийти із зали, пославшись на те, що наступне питання є закритим. На моє посвідчення він повідомив, що його це не цікавить”, – розповів журналіст.

Зі свого боку, додав журналіст, він відповів, що сесії є відкритими. “Але до мене знов пішли якісь чоловіки з бажанням виштовхнути. Звісно, я вийшов, повідомив поліцію і написав пояснення. Тепер чекаю на відповідь”, – розповів він.

Місцева поліція відмовила у відкритті провадження.

2 вересня 2019 року столичний Печерський суд рішенням щодо скарги стосовно невнесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань примусив Генеральну прокуратуру порушити провадження за ст. 171 (перешкоджання законній діяльності журналіста)  і  345-1 (погрози насильством та умисне заподіяння тілесних ушкоджень журналісту та близьким родичам).

Liked the article?
Help us be even more cool!