ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд присудив винуватцю ДТП за участю фотокора LB.ua штраф 8,5 тис. грн

04.11.2016, 15:47

Києво-Святошинський райсуд Києва присудив 8,5 тисячі гривень штрафу з забороною на 1,5 року керувати транспортним засобом екс-директору з вантажних перевезень і логістики публічної акціонерної компанії “Укрзалізниця” Іванові Федорку, який був звільнений 4 липня через ДТП, що сталася з його вини, внаслідок якої постраждали жінка й дитина фотокореспондента LB.ua Максима Левіна, повідомляє LB.ua.

“Незважаючи на те, що Федорко був за кермом у стані алкогольного сп'яніння, що підтверджено показами свідків і відео з місця аварії, суд цю обставину не врахував, оскільки медичного підтвердження не було”, - пише видання.

Як зауважує видання, з боярської лікарні, куди Федорка доправили для проходження обстеження, він утік. За словами Максима Левіна, висновок про це фігурує в справі, однак на ньому немає підпису лікаря, тому до справи його не долучили. Нагадаємо, Федорка виявили пізніше в одній із київських лікарень, куди він звернувся з подагрою і гіпертонічним кризом. Кров на аналіз у нього змогли взяти лише через добу після лікування від гіпертонічного кризу.

Зважаючи на відсутність медичного висновку про стан Федорка під час скоєння ДТП, суд обтяжуючих обставин не побачив. Разом з тим, пом'якшуючими обставинами було названо те, що Федорко свою провину визнав, компенсував витрати на лікування і завдані збитки, а також гарна характеристика з місця роботи.

З рішенням суду Максим Левін не згоден і має намір подавати апеляцію. Про апеляції в залі суду говорив і представник прокуратури, оскільки звинувачення вимагало суворішого покарання - два роки умовного позбавлення волі та заборону на три роки керувати транспортним засобом.

“Ми будемо подавати апеляцію, тому що це поганий приклад того, як людина, вчинивши злочин, несе менше покарання, ніж той, кого просто зупинили в момент керування автомобілем у нетверезому стані (за новим законом, штраф за керування автомобілем у нетверезому стані - 10 тисяч гривень, - ред.). Люди будуть знати, що в разі чого просто сплатять штраф 8,5 тисячі гривень, а так бути не повинно. Крім того, потрібно змінювати законодавство, бо зараз після того, як людина втекла з лікарні, довести, що вона скоїла ДТП напідпитку вже неможливо, і це неправильно”, - прокоментував Левін рішення суду.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня ввечері фотокореспондент LB.ua Макс Левін потрапив у ДТП на автодорозі Боярка-Забір'я (Київська область). Зіткнення сталося через виїзд на зустрічну смугу автомобіля Audi Q7 (держномер АА 7100 РР), водій якого, як виявилося пізніше, був п'яним.

За фактом ДТП, у якому постраждала сім’я фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту  особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові  правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нетверезим водієм, який скоїв лобове зіткнення з автомобілем фотокореспондента LB.ua, виявився начальник відділу вантажоперевезень “Укрзалізниці” Іван Федорко.

Голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун 4 липня відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання своїх посадових обов’язків.

Поліцейські встановили місцеперебування винуватця ДТП за участю фотокора LB.ua,  директора з вантажних перевезень і логістики “Укрзалізниці” Івана Федорка. Він знаходився в реанімаційному відділенні одного з медичних закладів столиці, до нього була приставлена охорона.

4 липня Івану Федорку вручили підозру про вчинення кримінального злочину, згідно з ч. 1 ст. 286 під тиском журналістів. Також силовики змогли взяти зразки крові для встановлення рівня алкоголю в крові.

4 липня ПАТ “Укрзалізниця” звільнило Івана Федорка з посади директора з вантажних перевезень і логістики.

5 липня Києво-Святошинський суд відпустив під особисті зобов'язання директора з вантажних перевезень “Укрзалізниці” Івана Федорка, який зіткнувся з авто фотокора LB.ua Макса Левіна.

У серпні стало відомо, що екс-директор з вантажних перевезень і логістики публічної акціонерної компанії “Укрзалізниця” Іван Федорко має намір через суд поновитися на посаді.

Фото з Фейсбук Івана Федорка

Liked the article?
Help us be even more cool!