ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд повторно виніс рішення на користь Нового каналу у справі щодо плагіату в “Інспекторі Фреймут”

11.04.2016, 15:55

Господарський суд міста Києва переглянув за заявою групи “1+1 медіа” справу “Ревізор” проти “Інспектора Фреймут” та залишив у силі своє рішення від 21 січня 2015 року. Таке рішення суд ухвалив 11 квітня, повідомляє “Детектор медіа”.

Нагадаємо, своїм рішенням від 21 січня 2015 року суд частково задовольнив позов Нового каналу і зобов'язав телеканал “1+1” і компанію “1+1 продакшн” не створювати будь-яких аналогічних програмі “Ревізор” творів, у тому числі проекту “Інспектор Фреймут”, заборонив випускати “Інспектор Фреймут”, а також зобов'язав “1+1 продакшн” і канал “1+1” виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі понад 1,2 млн грн.

Підставою для перегляду справи “1+1” вбачав нововиявлені обставини: рецензії на висновок судової експертизи схожості програм “Ревізор” і “Інспектор Фреймут”, яку Господарський суд Києва доручив провести при розгляді справи в 2014 році.

Під час перегляду справи 11 квітня 2016 року представники “1+1” звернулися до судді Господарського суду з клопотанням перенести засідання у зв’язку з тим, що їм потрібен додатковий час для отримання з Мін’юсту рішення щодо дисциплінарної відповідальності судового експерта. Натомість представники Нового каналу заявили, що самі неодноразово зверталися до Мін’юсту з запитом про доступ до публічної інформації щодо цього питання і, за їхньою інформацією, рішення про притягнення експерта до дисциплінарної відповідальності немає. Також вони наполягали, що рецензії на висновок судової експертизи є не нововиявленими обставинами, а оцінкою доказу.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2014 року Господарський суд Києва розпочав розгляд позову Нового каналу до телеканалу "1+1" за порушення прав інтелектуальної власності. Приводом для позову стала поява в ефірі “1+1” програми “Інспектор Фреймут” з ведучою Ольгою Фреймут, яка, на думку представників Нового каналу ідентична програмі “Ревізор”.

17 лютого 2016 року Верховний Суд України відмовив телеканалу “1+1” у перегляді попередніх рішень господарських судів, які прийняли рішення на користь Нового каналу у справі про порушення прав інтелектуальної власності Нового каналу на літературний твір (сценарій) і телевізійну передачу “Ревізор” телеканалом “1+1” у програмі “Інспектор Фреймут”.

Таким чином, в силі залишилися рішення Господарського суду міста Києва та Вищого господарського суду України, які визнали порушення та заборонили телеканалу “1+1” використовувати сценарій і передачу “Ревізор”, а також зобов'язали “1+1” виплатити Новому каналу компенсацію за завдані збитки (1,218 млн грн).

Навесні 2016 року телеканал “1+1” подав заяву про перегляд справи “за нововиявленими обставинами” у справі про порушення прав інтелектуальної власності Нового каналу на літературний твір (сценарій) і телевізійну передачу “Ревізор” телеканалом “1+1” у програмі “Інспектор Фреймут”.

Liked the article?
Help us be even more cool!